Як нейтралізувати гострий перець?

Додайте молочні продукти Капсаїцин – це активний компонент перців, який робить їх такими гострими. Білок казеїн, що міститься у молочних продуктах, зменшує печіння і діє наче своєрідний антидот, нейтралізуючи капсаїцин. Додайте щедру порцію сметани або йогурту чи навіть трохи молока або вершків до гострої їжі.

Як перебити смак гострого перцю?

Сметана, вершки, несолодкий йогурт, м'який сир надають стравам приємного вершкового смаку і пом'якшують гостроту. Це дія молочного протеїну казеїну, який захищає больові рецептори у роті від контакту з капсаїцином.

Що робити, якщо переборщив з перцем?

Цукор нівелює гіркоту перцю, якщо солодкість доречна в страві. Занадто гостре блюдо цукор не врятує, але якщо ви лише злегка переборщили з перцем, то щіпка цукру або меду може виправити страву.

Як нейтралізувати дію гострого перцю?

Додайте цукор Кулінарний ресурс Epicurious пропонує до надто перчених страв додати цукор або мед. Видання пояснює, що цукор досить добре справляється з нейтралізацією гостроти перцю чилі. Тому варто додати до страви трохи солодощі, щоб збалансувати надто гострий смак.

Як сушити гострий перець в домашніх умовах …
Заготовити червоний пекучий овоч в домашніх умовах нескладно. Починають підготовку з вибору відповідних стручків. Вони повинні бути: 1. пофарбовані рівномірно, без світлих і темних …
Як сушити гострий перець в домашніх умовах …
Заготовити гострий овоч на зиму можна в різній формі: брусочками або кубиками, якщо далі він буде піддаватися подрібненню в порошок. Для сушіння можна використовувати різні технології. Самі цікаві і прості …
Дуже гостра страва – що робити та як її пом …
Щоб пом’якшити гостроту страви, можна додати у неї картоплю або моркву (бажано відварені та нарізані), які завдяки своїй консистенції матимуть ефект «губки». Вони легко вберуть капсаїцин. Також ви можете подати занадто …
Як приготувати консервований гострий перець